Har du hvidløgsallergi?

Nogle mennesker kan ikke fordrage hvidløg og andre elsker simpelthen denne specielle type løg.

I vore dages moderne madlavning er det næste umuligt i forbindelse med f.eks. italiensk, fransk eller spansk madlavning at undgå hvidløg. Uheldigvis kan det for mange mennesker være en årsag til smerter og utilpashed, da disse mennesker har allergi eller er intolerante overfor hvidløg.

Mennesker med allergi overfor hvidløg er ofte også allergiske overfor løg, forårsløg og skalotteløg og nogle specielle grøntsager.

En intolerance overfor hvidløg er forskellig fra en allergi, idet en person med allergi overfor hvidløg kan få hævede læber, begrænset vejrtrækning eller astma problemer. Disse anfald er heldigvis sjældne i forbindelse med hvidløg.
Den mere almindelige reaktion på hvidløg er en smule intolerance, såsom en “urolig” mave, halsbrand, kvalme eller der kan forekomme andre milde former for reaktioner.

Denne form for overfølsomhed overfor bestemte fødevarer er, selvom de er irriterende, generelt ikke livstruende.

At døje med hvidløgsallergi kan vise sig at være drilagtigt, men der er forskellige måder at gøre livet lettere. Hvis du elsker at spise ude, så sørg for at udvælge din restaurant omhyggeligt og ring evt. i forvejen for at være sikker på, at restauranten vil/kan tage hensyn til dine problemer.

Mange restauranter vil lave maden fra bunden for dig, afhængigt af, hvor alvorlig din allergi eller intolerance er. Nogle steder vil man ikke være i stand til at garantere dig et hvidløgsfrit køkken men et hvidløgsfrit måltid!

Hvis du elsker pizza, så sørg for at gå til en rigtig italiensk restaurant, hvor de vil være i stand til at fremstille en frisklavet pizza til dig helt uden hvidløg.

Sushi er et godt alternativ for dem, der har hvidløgsallergi, da der i mange typer af sushi slet ikke er hvidløg til stede.  Hvis du bor i nærheden af en “take away” noodle restaurant kan det også være en god ide at besøge denne. I de fleste tilfælde vil man være villig til at hjælpe den person, der har problemer.

Sommetider er overfølsomheden kun hvis hvidløget er råt, så prøv dig frem for at se, hvad der virker for dig. Forskelligheden af fremstillingen af de forskellige retter viser en forskellig nedbrydning af hvidløget. Så hvis din krop slås med at nedbryde hvidløget i rå form, kan du måske opleve at strukturen i et “nedbrudt” hvidløg er anderledes for din krop i stegt eller kogt form.

Men vær forsigtig med din overfølsomhed og tag den endelig alvorligt, og vid, at hvis du er alvorligt allergisk, kan du se dig nødsaget til helt at undgå hvidløg. Hvis du snarere har en lettere intolerance, kan du måske ønske af og til at nyde hvidløg og så derfor acceptere en lille smule ubehag! Det er dit eget valg!

Men for at blive fri for sådanne problemer kunne du også kontakte Allergibehandler Betty Koudal.